• Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 13.1. 2021 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku v tomto školskom roku netradične – online formou. Našu školu reprezentovali v kategórii 1A Marek Novotný zo 7.B a v kategórii 1B Lea Okšová z 8.A ako postupujúci zo školského kola. Lea Okšová sa umiestnila na 2. mieste, čím úspešne reprezentovala našu školu. Obidvom ďakujeme za účasť, blahoželáme a držíme palce v ďalšom školskom roku.

          • Na základe Rozhodnutia ministra školstva č. 2021/12811:1-A1810 zo dňa 12. 4. 2021 sa obnovuje školské vyučovanie pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka od pondelka 19. 4. 2021.

            Podmienkou nástupu žiakov ôsmeho a deviateho ročníka je:

            Negatívny výsledok testu na ochorenie Covid – 19 za žiaka a jedného z rodičov, nie starší ako 7 dní (alebo platnú výnimku  na základe uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z testovania)

            Čestné vyhlásenie podpísané zákonným zástupcom a kópia dokladu o testovaní žiaka a zákonného zástupcu (alebo originál k nahliadnutiu) – vzor tlačiva: cestne_vyhlasenie_ziak_8._9..docx

            Škola nebude testovať kloktacími testami, žiaci a ich zákonní zástupcovia môžu využiť testovanie antigénovým testom každú nedeľu v obci Prašice. Testovanie už prebieha šetrným spôsobom, plytkým výterom z nosa.

            Žiak nesmie mať pri rannom zdravotnom filtri zvýšenú teplotu.

            Žiaci druhého stupňa  a zamestnanci školy sú povinní v priestoroch školy používať rúško.

            Vyučovanie vo všetkých triedach na druhom stupni bude od 19.4. 2021 prebiehať podľa zmeneného rozvrhu hodín, rozvrh si môžete stiahnuť tu: rozvrh_hodin_od_19.4._-_23.4..pdf

            Nástup ostatných ročníkov druhého stupňa je predpokladaný v termíne od 26. 4. 2021

            Žiaci prvého stupňa a deti v materskej škole pokračujú v procese bez zmeny. Ranná ŠKD naďalej z hygienických dôvodov nebude v prevádzke, popoludňajšia ŠKD sa predlžuje do 16:30. 

            Pre zákonných zástupcov detí z materskej školy a rodičov žiakov prvého stupňa je tento vzor čestného vyhlásenia: cestne_vyhlasenie_22.3.2021.docx

            Podrobnejšie informácie nájdete na stránkach MŠVVaŠ SR - https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-s-ucinnostou-od-19-4-2021/https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-s-ucinnostou-od-19-4-2021/

            Žiadame rodičov žiakov 8. a 9. ročníka, aby v prípade záujmu o obedy, prihlásili svoje deti do piatku 16.4.2021 vedúcej školskej jedálne - p. Šipošovej na TČ. 0908 792 015. 

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • Základná škola  s materskou školou, Ul. 1. mája 144, Prašice oznamuje rodičom, že zápis detí do prvého ročníka na školský rok 2021/2022 sa v našej škole  uskutoční od 12. apríla - 16. apríla 2021 bez prítomnosti detí a rodičov elektronickou formou. Elektronickú prihlášku nájdete tuElektronická prihláška  V prípade, ak máte problém s elektronickým podaním prihlášky, kontaktujte vedenie školy na tel. čísle  0904 337 337. Žiadame rodičov, aby pri vyplnení prihlášky dodržiavali diakritické znamienka (mäkčene, dĺžne).

        • Netradičná online hodina Anglického jazyka
          • Netradičná online hodina Anglického jazyka

          • V dňoch 26.3. a 29.3. mali naši žiaci 8. a 9. ročníka netradičnú online hodinu

            ANJ. Cez aplikáciu Zoom si mali možnosť vypočuť rodeného Íra Grahama Leggetta o tradíciách a zvykoch na Veľkú noc, ktoré sú typické pre Írsko. Naopak,

            niektorí žiaci mu zase porozprávali o tradíciách na Slovensku. Dozvedeli sa 

            i zaujímavé informácie o hlavnom meste Dublin - aké pamiatky sa tam nachádzajú,

            ktoré miesta by odporučil turistom navštíviť. Veríme, že aj táto skúsenosť ich obohatila a pomohla niektorým prekonať zábrany rozprávať v cudzom jazyku.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Netradičná hodina Anglického jazyka.

        • Prihlášky na SŠ
          • Prihlášky na SŠ

          • Vážení rodičia žiakov 9. ročníkov, oznamujeme Vám, že podpisovanie prihlášok žiakov na stredné školy, prebehne vo štvrtok 25. 3. 2021 od 15:00 - 17:00 a v piatok 26.3.2021 od 7:30 - 8:30 hod. za prísneho dodržania všetkých protiepidemiologických opatrení (odstup, respirátor, vlastné pero). Pri podpisovaní je potrebná osobná účasť žiaka aj zákonného zástupcu. V prípade, ak sa nemôžete zúčastniť zo zdravotných dôvodov alebo z dôvodu karantény kontaktujte školu.

        • 21.3. -  Svetový deň Downovho syndrómu
          • 21.3. - Svetový deň Downovho syndrómu

          • Žijú medzi nami, s nami i vedľa nás. Rozdávajú nám radosť i lásku. Učia nás trpezlivosti a tolerancii. Vďaka nim vidíme svet v jeho jednoduchosti, ale aj v zložitosti. Ľudia s Downovým syndrómom sú napriek istej podobnosti krásne rozmanití. V tento deň si na každú nohu obúvame dve odlišné ponožky, ktoré na prvý pohľad spolu nesúvisia – líšia sa farbou, vzorom, či veľkosťou a mimochodom pripomínajú tvar chromozómov. Na základe tejto odlišnosti vznikla tzv. „PONOŽKOVÁ VÝZVA“ , ktorou dávame najavo, že si uvedomujeme odlišnosť týchto ľudí, ale aj to, že ich podporujeme a ich inakosť chápeme. A presne tak, ako aj pár zdanlivo nesúrodých ponožiek dobre plní funkciu a zahreje nohy, tak aj s Downovým  syndrómom k nám bežným ľuďom patria.Keďže 21.3.2021 bola nedeľa, pripomenuli sme si to s našimi žiakmi I. stupňa a učiteľkami v piatok 19.3.2021.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album PONOŽKOVÁ VÝZVA.

        • Veľkonočné tvorivé dielne
          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Jar a Veľká noc sa blíži, preto sme pre deti dňa 18. 3. 2021 zorganizovali veľkonočné tvorivé dielne. Deti si v jednotlivých triedach na prvom stupni vyrobili veľkonočné dekorácie s použitím rôznorodého materiálu. Vyzdobili vajíčka, vyrobili rôzne ozdôbky, zajačikov a veľa iných výrobkov, ktorými sme si spríjemnili veľkonočnú atmosféru vo vestibule školy. Spoločne sme prežili pekný čas pri tvorení v príjemnej atmosfére. Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné tvorivé dielne.

        • Rozprávkový deň
          • Rozprávkový deň

          • Dňa 26.2.2021 sa žiaci 1. ročníka preniesli na jeden vyučovací deň do rozprávky. Deti preoblečené v kostýmoch rozprávkových postavičiek sa celý deň učili i zabávali.

            Úvod do rozprávkového dňa začal piesňou Cesta do rozprávky a pomocou hádaniek sme si pripomenuli niektoré rozprávky. Deti tiež museli ukázať svoju spoluprácu pri súťažiach, v ktorých sa zahrali na Popolušku – triedením semienok, skladali puzzle a iné.

            Deň sme zakončili vyhodnotením súťaží, zvolením najlepšieho kráľovského pisára a odmenou žiakov za ich usilovnosť aj ich vzájomnú spoluprácu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozprávkový deň.

        • Obnovenie prezenčného vyučovania na 1. stupni
          • Obnovenie prezenčného vyučovania na 1. stupni

          • Vážení zákonní zástupcovia! Od pondelka 8.2.2021 sa v našej škole obnovuje prezenčné vyučovanie žiakov na 1. stupni. V prevádzke bude MŠ, ŠKD aj školská jedáleň. Bližšie informácie nájdete v priloženom organizačnom zabezpečení výchovy a vzdelávania. V pondelok 8.2.2021 treba pri vstupe do školy odovzdať vypísané čestné vyhlásenie. Čestné vyhlásenie bude možné získať aj na obecnom testovaní( viď stránka obce Prašice   https://www.prasice.sk/)  počas víkendu a v prílohe tohto oznamu.  Žiaci druhého stupňa pokračujú v dištančnej forme výuky.

        • Pokračuje dištančné vzdelávanie v 1.-9. ročníku
          • Pokračuje dištančné vzdelávanie v 1.-9. ročníku

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            vzhľadom na epidemickú situáciu, ktorá sa nezlepšuje, a  na základe usmernenia z MŠVVaŠ SR pokračujeme v dištančnom vzdelávaní aj v týždni od 1. februára do 5. februára 2021. Dištančné vzdelávanie je pre všetkých žiakov povinné!

            Prevádzka materskej školy je na základe rozhodnutia zriaďovateľa naďalej prerušená! 

        • OZNAM PRE RODIČOV A ŽIAKOV ZŠ
          • OZNAM PRE RODIČOV A ŽIAKOV ZŠ

            • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov 1. - 4 ročníka ZŠ, že na základe zhoršenej pandemickej situácie a rozhodnutia ministra školstva zo dňa 4. a 5. 1. 2021 žiaci po skončení prázdnin od 11. 1. 2021 do školy nenastupujú. Vyučovanie bude vo všetkých ročníkoch od 11. 1. 2021 prebiehať dištančnou formou podľa pokynov triednych učiteľov a vyučujúcich cez stránku https://zssmsprasice.edupage.org .  V prípade akýchkoľvek problémov s prihlásením sa na stránku https://zssmsprasice.edupage.org  kontaktujte triednych učiteľov.

              Predpokladaný termín opätovného návratu žiakov 1. stupňa ZŠ do školy je 18.1.2021. Bližšie informácie a pokyny k nástupu žiakov do školy budú zverejnené na stránke školy a obce. 

              Žiaci 2. stupňa ZŠ naďalej od 11.1.2021 až do odvolania pokračujú v dištančnej forme vyučovania tak ako doposiaľ.

            • ​​​​​​​Rozhodnutie_MS_zo_4.1.2021.pdf

            • Rozhodnutie_MS_z_5.1.2021.pdf​​​​​​​

        • OZNAM O UZATVORENÍ MŠ
          • OZNAM O UZATVORENÍ MŠ

            • Oznamujeme zákonným zástupcom detí materskej školy, že na základe zhoršenej pandemickej situácie a pokynov MŠVVaŠ SR bude rozhodnutím zriaďovateľa materská škola od 7.1.2021 do 17.1.2021 zatvorená. Prevádzka MŠ v prípade priaznivej situácie začne 18.1.2021. Ďalšie informácie a pokyny k nástupu detí do MŠ budú zverejnené na stránke školy a na stránke obce.

        • Lucie v ŠKD
          • Lucie v ŠKD

          • Magický dátum 13. december bol v minulosti sprevádzaný chodením bosoriek, zahalených v bielych plachtách po chalupách. Ich úlohou bolo vyhnať z gazdovských domov a dvorov strašidlá, zlých duchov, temné sily, choroby a trápenia.

            Aj naše dve „Lucky“ z ŠKD, zahalené v bielom, s pierkom v ruke povymetali všetky kúty v našej škole, aby z našich tried zmizlo všetko zlo. 

            Do galérie Lucie boli pridané fotografie.

        • Mimoriadny oznam
          • Mimoriadny oznam

          • Urýchlene žiadame všetkých rodičov žiakov druhého stupňa o prečítanie si správy v EDUPAGE ! V správe sa nachádza dotaznikový prieskum, ktorý je potrebný obratom vyplniť a zaslať triednym učiteľom. Vzhľadom k tomu, že tieto pokyny sme obdržali od ministerstva školstva iba dnes ( 17.12.2020) v obednajších hodinách, prosíme Vás o pochopenie a spoluprácu.

        • Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva sú vianočné prázdniny od pondelka 21.12.2020 do piatku 8.1.2021.

            Predpokladaný nástup do školy je v pondelok 11. 1. 2021. V prípade zmeny termínu Vás budeme informovať na stránke školy.

        • Vianočné tvorivé dielne
          • Vianočné tvorivé dielne

          • Vianoce -  čas lásky, radosti, pokoja, spoločné chvíle s rodinou a priateľmi sú za dverami a tak sme si aj my v škole priblížili a vytvorili kúzelnú vianočnú atmosféru v podobe vianočných dekorácií a ozdôb. S pomocou detí prvého stupňa, pani učiteliek, asistentiek a vychovávateliek z ŠKD  sme si vyzdobili priestory školy a spríjemnili chvíle čakania najkrajších sviatkov v roku. Každoročne na vianočných tvorivých dielňach deťom pomáhajú aj ich rodičia, a pretože sa ich tento rok nemohli zúčastniť, patrí im poďakovanie za pomoc pri zaobstaraní potrebného materiálu na vianočné výrobky.

             

            Všetkým želáme krásne a pokojné vianočné sviatky plné lásky

            a porozumenia v kruhu najbližších.

            Do galérie Vianočné dielne boli pridané fotografie.

        • Oznam zákonným zástupcom
          • Oznam zákonným zástupcom

          • Vážení zákonní zástupcovia!

            Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Topoľčanoch žiaci 2.A, 2.B a 4.A  triedy od 1.12.2020 do 6.12.2020 budú v karanténe a v dňoch školského vyučovania sa budú vzdelávať dištančne. 

            Žiakom budú zadané úlohy z jednotlivých predmetov prostredníctvom Edupage. Počas karantény sa im zakazuje voľný pohyb a musia sa celodenne zdržiavať na trvalej adrese. Nástup žiakov do školy je v pondelok 7.12.2020.